Sunnuntaisafkaa: Sahtisinappia


Sahti on pitopöytien kuningasjuoma ja siitä sopiikin mainiosti tehdä sinappia. Tämä voimakas sinappi sopii loistavasti kinkun kaveriksi. Siihen kylkeen vielä hieman lanttulaatikkoa ja mukillinen sahtia, niin juhlat voivat alkaa. Ai että kuulostaa hyvältä.

Mikäs parempi paikka keittää sinappia, kuin panimo ja näin siis suuntasin Talerockille sinapinkeittohommiin. 



                                                  Blogi on tehty yhteistyössä Talerockin kanssa 
                                                                       https://talerock.fi/ 

                                                
Viimeksi blogin Sunnuntaisafkaa-osiossa tehtiin Neipasinappia siemenistä asti. Nyt päädyimme perinteisempään tapaan valmistaa sinappia, eli teimme sinappijauheesta sahtisinapin. Sinappijauhe on sekoite tummia ja vaaleita sinapinsiemeniä. Itse uskon, että helposti saa laadukkaan lopputuloksen käyttämällä juuri valmista sinappijauhetta.
Nyt kun teimme isomman erän sinappia päädyimme keittämään vesihauteessa käyttäen apuna sähkövatkainta.
Talerockin Sahtisinapin ajatuksena on olla voimakas sinappi jota kelpaa esim. joulupöydässä sipaista kinkun päälle.
Blogiin kirjoitin pienemmän reseptin, ja jos et satu saamaan sahtia käsiisi, niin keitä sinappi vaikka tummaan lager olueen.
Nyt (4.12.2022) sinappia pieni erä myynnissä panimolla, käyhän ostelee.



                                            
Talerockin Jussikin hieman hämmentelee soppaa


                                    Sähkövatkain on hyvä apuväline isompien määrien tekoon.

                                               Sinapit purkissa ja valmiina myyntiin.

Sahtisinappi

Sahti (Talerockin sahti) 2,5 dl

Sinappijauhetta Colman's 100g

Perunajauho 5 g

Siirappia 0,5 dl

Omenaviinietikka 1 rkl

Suolaa

Sekoita perunajauho ja sinappijauhe keskenään.

Lisää sahti ja sekoita hyvin. 

Lisää muut aineet paitsi omenaviinietikka.

Keitä miedolla lämmöllä kunnes sinappi rupeaa sakenemaan.

Ota sinappi pois liedeltä ja mausta sinappi etikalla.

Kaada kuumana purkkeihin ja sulje purkit.

Anna maustua vähintään 1 vrk.

Heippa!



Olutämpäri

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit