perjantai 9. joulukuuta 2022

Mitä h#lvett!ä, kveikhiivaa ja mustiatorvisieniä stoutissa!

Myrrys Ferments on elämyksellisiin ja omintakeisiin oluisiin ja muihin fermentoituihin juomiin keskittyvä projekti. Myrrys Fermentsin takana toimii Craft-oluen uuden aallon keisari Tatu Hiitola ja kuvataiteilija Maria Kivilaakso. 
Nyt maistellaan Ajatta kveik-hiiva stout, mikä on maustettu mustatorvisienillä. Mustatorvisienet tuovat boogieta olueen 6,7% verran.


 

Vaahto: vaalea.

Väri: musta. 

Tuoksu: paahteisuutta, hedelmäisyyttä ja mallasta.  

Maku: kevyt, kveik-hiivamainen hapokkuus, paahteisuutta/karvautta ja leipää.


Fiilis: Keveys yllätti minut. Mustatorvisieni tuo tietynlaista tukevuutta umamin muodossa olueeseen ja Kveik -hiiva tuo tunnusomaisen maun stouttiin. Kaveriksi lihaisan padan, jossa on sieniä suosittelen tätä olutta. 


Olutämpäri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensikosketus: Sudden Death Brewing Co - Old Piney

    Vanhan mänty bergules! Maistuuko? Katso ja ota selvää! Olutämpäri