Mitä h#lvett!ä, kveikhiivaa ja mustiatorvisieniä stoutissa!
Myrrys Ferments on elämyksellisiin ja omintakeisiin oluisiin ja muihin fermentoituihin juomiin keskittyvä projekti. Myrrys Fermentsin takana toimii Craft-oluen uuden aallon keisari Tatu Hiitola ja kuvataiteilija Maria Kivilaakso.
Nyt maistellaan Ajatta kveik-hiiva stout, mikä on maustettu mustatorvisienillä. Mustatorvisienet tuovat boogieta olueen 6,7% verran.
Vaahto: vaalea.
Väri: musta.
Tuoksu: paahteisuutta, hedelmäisyyttä ja mallasta.
Maku: kevyt, kveik-hiivamainen hapokkuus, paahteisuutta/karvautta ja leipää.
Fiilis: Keveys yllätti minut. Mustatorvisieni tuo tietynlaista tukevuutta umamin muodossa olueeseen ja Kveik -hiiva tuo tunnusomaisen maun stouttiin. Kaveriksi lihaisan padan, jossa on sieniä suosittelen tätä olutta.
Olutämpäri
Kommentit
Lähetä kommentti