Joaquin Miller kirjoitti aikoinaan aikoinaan ”E-dah-hoe”.

Sanan Idaho alkuperää ei tunneta, erään yhdysvaltalaisen territorion nimeä kun mietittiin, Idaho oli suosituin ehdotus. Alueen nimeksi valikoitui kuitenkin Coloradon territorio ja se perustettiin vuonna 1861. Runoilija Joaquin Miller käytti 1860-luvulla alussa nimeä Idaho ja on kirjoittanut ainakin kerran nimen ”E-dah-hoe” ja väitti sen tarkoittaneen ”valoa vuorijonon yllä”. Idahoksi nimi vaihtui hyvin nopeasti, se tapahtui maaliskuussa vuonna 1863. Tämän opin kun kävin retkellä Wikipediassa (https://fi.wikipedia.org/wiki/Idaho)

Jos nyt puhutaan Salama Brewingin oluesta, jota kutsutaan nimellä "When I Was In Idaho", niin oluen teemana on myytti/legenda suomalaisesta tarinankertojasta, jolla oli tarinoita "to die for" ja hän puhui intohimoisesti Idaho 7:stä, Citrasta ja Amarillosta. Vuoriston raikasta ilmaan purkkiin on kertynyt 5,4 % verran.


Salama Brewing - When I Was In Idaho 


On aamu, ja aurinko nousee vuorensolaan, siellä voin nähdä hahmon. Hän on vuoriston kiertolainen, joka kiertää kylästä kylään. Anna hänelle palanen leipää tai juustoa, silloin hän kertoo sinulle vastalahjaksi tarinan tai runon mystisestä maasta, joka sijaitsee kaukana Euroopassa.


Vaahto: vaalea ja runsas kuohu.

Väri: samea ja kellertävä.

Tuoksu: humalaa, hedelmää ja havua.

Maku: kypsää hedelmää, greippiä ja yrttisyyttä.


Fiilis: hyvä neipa, jossa on luonnetta. Mehukas alkuun ja liukuu kuivaan lopetukseen. Kun olet vuorilla ja grillaat kalaan, juo tämä ja ole onnellinen.

Mr. Olutämpäri


Kommentit

Suositut tekstit