Sunnuntaisafkaa: Olutmunkit & Brown Ale -Siirappi



Munkkitaikinaan sopii loistavasti Brown Ale. Oluen maltaisuus, toffeisuus ja pähkinäisyys tuo tukevuutta munkkeihin, kokeile, ja et varmasti tule pettymään.  Jos haluat maidottoman reseptistä, vaihda voi margariiniin tai kookosrasvaan.  Brown Ale -siirappi kruunaa makunautinnon: se tuo munkkeihin lisää toffeeta, mallasta ja pieni katkeruus loppuun, aah, pääseekö jo syömään? 1,2,3 taas mennään!


Blogi on tehty yhteistyössä Talerockin kanssa https://talerock.fi/




Brown Ale -Siirappi:


Helppo ja nopea resepti, jolla saat uutta twistiä jälkkäreihin. Tee tämä siirappi, tarjoile vaniljajäätelön ja mantelilastujen kera - helppoa, eikö? Valmistaudu suuriin aplodeihin vierailta, joille tarjoat tätä herkkua. 






Brown Ale 1 dl

Fariinisokeri 2 dl

Sitruunamehu 1 rkl


Fariinisokeri ja Brown Ale kattilaan

Keitä kunnes saavuttaa siirappimaisen koostumuksen.

Mausta sitruunamehulla.

Valmis, nam!


Olutmunkit:




Munkit, nuo vapun kingit. Kun teet ne olueen, väitän, että munkkipelisi siirtyy nextille levelille. Älä turhaan pelkää uppopaistamista, muistat vain että keskityt siihen, etkä tee mitään muuta; hyvin se menee. Pieni turvallisuusinfo: Jos sinulla on hormiin imevä liesituuletin laita se pois päältä, sitten laita kattilan kansi ja sammutuspeite viereen. Latttiamatto toimii sammutuspeitteenä, jos sinulla ei ole sammutuspeitettä.

 




                                                                                                                                





Hiiva 25 g

Brown Ale 2,5 dl

Kananmuna 1 kpl

Sokeri 1 dl

Suolaa 1 tl

Vehnäjauho noin 7 dl

Voi 100 g


Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja jätä huoneenlämpöön notkistumaan.

Lämmitä olut kädenlämpöseksi.

Murustele hiiva kulhoon.

Sekoita hiiva ja olut sekaisin.

Lisää vehnäjauhot, suola ja sokeri, alusta taikinaa.

Lisää munat ja alusta lisää.

Lisää huoneenlämpöinen voi ja veivaa lisää.

Taikina on hyvä, kun se irtoilee kulhon reunoilta ja taikina on kuin pehmeä pullataikina, lisää tarvittaessa vehnäjauhoja.

Jätä kohoamaan, valmista on kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo pötköksi.

Jaa pötkö 20 palaksi (tai minkä kokoisia haluat).

Pyöritä palloiksi ja paina keskelle reikä

Kohota noin 20 min.

Kuumenna rasva 180 C, jos sinulla ei ole paisto mittaria katso vinkki videolta.

Paista munkkia rasvassa noin 20-30 sek, käännä munkki ja paista 20-30 sek. Koosta riippuen voit paistaa 2-3 kerralla. 

Siirrä munkki talouspaperille, näin ylimääräinen rasva jää paperiin. 

Sokeroi munkki esim. lautasella jossa on sokeria.

Nauti Brown Ale -Siirapin kera ja olutta kylkeen myös.


Mr. Olutämpäri












Kommentit

Suositut tekstit