Bättle Of Pörter Episodi 5: Portterin vastaisku

Saagan viidennen osan kilpailijoista kaksi saapuu Virosta ja yksi Ruotsista. Kenen vastaisku on kovin? Kuka murskaa vastarinnan ja nousee hallitsemaan galaksia vai jääkö kilpailijat paahteisempien mallasten varjoon?


Nimi: Beerbliotek - Finns i sjön 5,5%

Göteborgin lupaus craft-skenelle, joka tykkää hypätä järveen. Otetaan selvää jääkö olut vetiseksi vai onko tuhtia kuin buffetpöytä ruotsinlaivalla.



Vaahto: Vaalea kuohu.

Väri: Musta. 

Tuoksu: Paahteisuutta ja kahvia.

Maku: Kevyt, kuiva, kahvia ja kaakaota.


Fiilis: Helppo, mutta maistuva portteri. Hieno aloitus tähän kisaan. Stifadon kaverina haluasin kokeilla tätä. 


3,5/5


Nimi: Tanker - Winter Is Coming 5,5%


Tanker on kyllä tuttu panimo täällä Suomessakin. Tanker lipuu satamaan varmoin ottein ja lataa talvea lupaavan portterin handuun.




Vaahto: Vaalea, pientä kuplaan.

Väri: Musta. 

Tuoksu: Mallasta, hieman pahvia ehkä?

Maku: Paahteinen, hedelmäinen ja kahvia. 


Fiilis:. Hyvää on. Kivasti ensin tulee hedelmää ja maku liukuu kahviin. Tosi kiva tämäkin. Istu alas, ota tämä olut ja odota talvea. 


3/5


Nimi: A. Le Coq - Porter 6 %


Jos edellinen panimo oli tuttu, niin on tämäkin. Nyt ladataan olutta ulos isolla kädellä ja lopetetaan se craft-höpöttely. Iso panimo ja iso leka (0,75 l). Onkohan maku myös iso? Otetaan selvää.





Vaahto: Samaa kamaa kuin muissakin.

Väri: Tumma.

Tuoksu: Makea ja mallasta.

Maku: Makea, mallasta ja humalaa ehkä.


Fiilis: Kotikaljalta maistuu. Nämä makeat portterit ei ole mun juttu ollenkaan. Ota tätä tilanteessa, jossa ottaisit kotikaljaa. Voisin testata joulupöydässä kinkun, sinapin ja porkkanalaatikon kera.

2/5


Lopputulema: 

Tämän rundin portterit olivat kaikki kevyehköllä paahdolla ja helppoja juoda. Selkeästi kaksi nousi ja yksi jäi. Näiden kahden välillä oli vaikea valita, mutta helppo ja maukas Beerbliotek vei voiton. Korttipakka esille ja hyppää järveen, ehkä myös Beerbliotekin portteria myös. 


Mr. Olutämpäri



Kommentit

Suositut tekstit