Sunnuntaisafkaa: APA-Parmesanpasta & Savukirjolohi

Tässä sarjassa käytetään olutta ruoanlaitossa ja ruokajuomana. Ideana on tehdä "sunnuntairuokaa" ja syventyä olueen ruoanlaitossa olevana raaka-aineena. Sarja on tehty yhteisyössä Talerockin kanssa.


No niin, ekan reseptin kimppuun. 
Tämä ruoka on nopea ja helppo, osta savukirjolohi kaupasta valmiina ja kaveriksi nopea ja simppeli pasta. 
American Pale Ale tuo annokseen hedelmäisyyttä ja hieman greippistä karvautta, jos et halua käyttää olutta voit korvata oluen greipin mehulla. Nauti samaa olutta ruoan kanssa, jota käytit annokseen. 

Raaka-aineet:
Spagetti 200 g
Parmesan, raastettuna 1 dl
Keskikokoinen sipuli 1 kpl
Talerockin Pale Ale 1 dl
Pastan keitinvesi 1 dl
Kirsikkatomaatti 250 g
Voita 
Suolaa 
Pippuria 
Savulohta 
Yrttejä esim, basilikaa ja persiljaa




Valmistus:
Laita pasta kiehumaan.
Nokare voita pannulle ja kuullota sipuli.
Lisää pannulle 1 dl olutta ja 1 dl pastan keitinvettä, tärkeää on on että nestettä ei keitetä kauaa, ettei olut kitkeröidy.
Lisää pannulle puolitetut kirsikkatomaatit ja raastettu parmesaani.
Lisää spagetti ja sekoita koko komeus sekaisin.
Revi pastan päälle savulohta.
Ripottele annoksen päälle yrttejä.



Mr. Olutämpäri






Kommentit

Suositut tekstit