Bättle Of Pörter Episode 4: New Hope

Tarinan neljännessä osassa kolme kotimaista panimoa ottaa mittaa toisistaan. Kilpailijamme on Mallaskosken Panimo, Pyynikin Brewing Company ja 1000 Lakes Distillery  Miten uudempi tekijä 1000 Lakes Distillery päräjää kisassa, jossa on  kaksi konkaria vastassa? Ready, set, go!



"Sorry about the mess", sanoi Han Solo aikoinaan, mutta se on eri tarina. Jatketaan me portterisaagaa siis.

Pyynikin Brewing Company - Pikkuportteri 4,2%


Ensimmäinen osanottaja on Pyynikin Pikkuportteri, joka oli panimon ensimmäinen kaupallinen olut jota he ovat panneet. Pikkuportteri on 10-vuotisjuhlaolut. Pelin avaa siis kokenut konkari.




Vaahto: Harmaa ja runsas.

Väri: Musta.

Tuoksu: Mallasta ja lakritsia.

Maku: Kevyt, mallasta, lakritsia, hento paahteisuus ja kahvia.



Fiilis: Kevyt, mutta makua löytyy paljon. Jos portterista voi sanoa että se on raikas, niin sitä tämä on. Hyvää työtä Pyynikki, tästä suorituksesta huomaa kyllä 10 vuoden kokemuksen. Legendaarisuus factoryn Mr. Olutämpäri hyväksyy. 


3/ 5 


Mallaskoski - Baltic Porter 5,5%


Mallaskoskella on melkein 100 vuoden kokemus oluen teosta. Kisaan lähdetään Baltic Porterilla, missä on kärkikikkana laktoosia. Toimiiko peliliike vai meneekö potku riman yli?






Vaahto: Kermainen, vaalea.

Väri: Musta.

Tuoksu: Paahteisuutta, mallasta.

Maku: Pehmeä, mallasta, paahteisuutta ja makeutta.



Fiilis: Pehmeä portteri, helposti juotava. Hyvää tämäkin ja siihen kylkeen vielä suklaata, niin aah nami nami nautinto on taattu.


3,5/5


1000 Lakes Distillery - Roine Porter 5,5 %

1000 Lakes aloitti 2011 matkailu- ja juhlapalveluiden tarjoavana yrityksenä. 2021 toiminta on laajentunut panimoon ja tislaamohommiin. Roine, tuo Kokemäenjoen vesistöön kuuluva järvi, siitä on tämä portteri saanut nimensä. Onko portteri raikas kuin yöuinti järvessä vai jääkö fiilis kuraveden litkimisen tasolle?





Vaahto: Vaalea ja vähäinen.

Väri: Musta.

Tuoksu: zfPaahteisuutta ja mallasta.

Maku: Kevyt, paahteinen ja kahvia. 


Fiilis: Perus hyvä kuiva portteri. Pulahda järveen ja juo tämä, niin silloin viihtyy.

3/5


Loppufiilistelyt:


Kaikki portterit olivat hyviä, mutta selkeäksi suosikisi yllättäen päätyi makein ja pehmein portteri. Yleensä omaan makuun tippuu kuivat oluet. Mallaskosken portteri oli jotenkin niin pehmeä ja hyväilevä, sen takia se vei voiton.


Mr. Olutämpäri







 

Kommentit

Suositut tekstit