Sunnuntaisafkaa: Kahvistoutilla maustetut karitsapyörykät & Kahvistout-Grillikastiketta, sekä Kevätvihannessalaattia.
Pääsiäinen tulossa, tehdään siis tällä kertaa ruokaa, joka sopisi loistavasti pääsiäispöytään. Kahvi ja karitsa on klassinen makupari, tästä syntyikin välittömästi idea käyttää tämänkertaisen blogin oluena Kahvistouttia. Kääritään hihat ei kun hommiin.
Oluen suklainen ja kahvinen maku toimii loistavasti myös pohjana grillikastikkeelle. Grillikastike sopii hyvin lihan glaseeraamiseen kun grillaat esimerkiksi pihviä tai porsaan ribsejä. Kokeile viimeistellä grillatut munakoisot tällä kastikkeella, et tule pettymään.
Soija 1 DL
Fariinisokeria 3 DL
Talerock Kahvistout 2 DL
Sinappia 1 RKL
Tomaattipyre 70 G
Omenaviinietikka ½ DL
Appelsiinin kuori - ½ keskikokoinen appelsiini
Laita kaikki muut aineet kattilaan paitsi appelsiinin kuori.
Keittele miedolla lämmöllä kasaan, kunnes kastike saavuttaa siirappimaisen konsistenssin( noin 30-45min).
Ota kattila pois liedeltä ja lisää appelsiinin kuori.
Kun kastike on jäähtynyt, poimi appelsiinin kuoret kastikkeesta pois.
Valmis.
Kahvistoutilla Maustetut Karitsapyörykät:
Kahvistout pyöristää ja tuo runsautta näihin karitsapyöryköihin. Jos haluat tehdä lihaisempia jätä korppujauhot pois ja poista reseptistä 1 kpl munia ja 1 DL olutta.
Karitsanjauheliha 800 G
Talerockin Kahvistout 2 DL
Keskikokoinen sipuli 2 KPL
Solo valkosipulia 2 KPL
Korppujauhoja 2 DL
Kananmuna 2 KPL
Minttua
Lehtipersilijaa
Suolaa
Mustapippuria
Kuullota leikatut sipuli ja valkosipuli kypsäksi pannulla, jäähdytä paistettu sipuli ja valkosipuli.
Sekoita raaka-aineet keskenään ja laita lihapullamassa jääkaappiin maustumaan 1 h.
Laita uuni lämpenemään 225 kiertoilma (250 c ei kiertoilma). Pyöritä lihapullamassa lihapulliksi ja laita uuniin noin 10-15 min riippuen karitsapullan koosta riippuen.
Jäähdytä hetki Karitsapullia ja mausta pullia hieman(2- 3 RKL, niin että pullat kiiltävät kauniisti) Kahvistout-grillikastikkeella.
Kevät Vihannessalaatti:
Salaatin ideana on yhdistellä raakoja ja kypsennettyä vihanneksia.
Vaihtele raaka-aineksia milloin mitäkin löydät.
Vihreä parsa
Uuden sadon perunaa
Nippu retiisiä
Varhaiskaalia
Fetaa
Lehtipersilijaa
Minttu
Oliiviöljyä
Suolaa
Keitin perunat ja leikkasin kuuman puoliksi.
Parsat paistoi kevyesti pannulla.
Retiisin neljään osaan ja hetkeksi jääveteen rapeutumaan.
Varhaiskaali puoliksi ja pannulla paahdoin leikkuupinnan, niin kaali saa lisää makua.
Fetajuusto muruksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tärkeää on, että parsat ja perunat ovat vielä lämpimiä.
Leikattua minttua ja lehtipersiljaa päälle.
Viimeistele salaatti kahvistout-grillikastike glaseeratuilla Karitsalihapullilla ja ripottele vielä päälle hieman grillikastikketta. NAM!
Mr. Olutämpäri
Kommentit
Lähetä kommentti