"Oi mate, lets go fiftytwo° north".

Woodsfordes brewery on englantilainen panimo Norfolkin kreivikunnasta Woodbastwickin kylästä, joka panostaa oluissaan ylpeästi paikallisuuteen. He käyttävät mm. tarkasti valikoitua paikallisesti viljeltyä mallasta ja paikallista pohjavettä, näistä syntyy heidän oluidensa pohja. Nyt maistellaan merihenkisen kuoren omaavaa Norada pale alea. Merituuli puhaltaa purjeisiin 4 % voimalla.

Woodsfordes Brewery - Norada 


Tuulta purjeisiin ja kohti uusia kuohuja, unelmoin, kun istuin laiturilla ja katsoin kohti ulappaa.  Muistelin vanhoja valtamerimatkojani, kun purjehdin hurjiin seikkailuihin. Yhden niistä muistan kuin eilisen päivän. 

Kaikki alkoi siitä oluesta, kun sen kaatoi lasiin, se kuohahti kuin raivoisa vaahtopää ulapalla. Kun katsoit olutta, se oli kirkasta ja kultaisen väristä, kuin aurinko mikä aamulla nousee ja sanoo, "huomenta tästä tulee loistava päivä". Tämä ale tuoksui kuin hedelmäkauppiaan laiva: raikas tuulahdus hedelmäisyyttä ja hieman humalaa. Vesi herahti kielelleni ja otin ison kulauksen, katkeroa, humalaa ja hedelmäisyttä. Aah, se oli kyllä hyvää olutta.

Tölkissä lukee pale ale, mutta humalan makua löytyy reippaasti. Jos pitäsi arvata mitä oluttyyliä tämä olut edustaa, minä veikkaisin ipaa ennemmin kuin pale alea. Hyvän makuista olutta. Suosittelen tätä nautittavaksi purjehdusmatkalle Englantiin, ruoanlaitto-olueksi kun grillaa, tai vaikka grillimakkaran kaveriksi.


Mr. Olutämpäri


Kommentit

Suositut tekstit