"Lakkaa juomasta", siinä luki ja minä tein työtä käskettyä.

Lakkaa juomasta on syntynyt Kuopion kellareissa kanadalais-suomalaisella asenteella. Blonde Viking on kiertolaispanimo ja olut on tehty yhteistyössä Iso-kallan panimon kanssa. Kuten nimestä voikin päätellä tähän belgialaistyyliseen saisoniin on käytetty lakkaa. Suomuuraimeista voimaa olueseen tulee 7%. 


Blonde Viking - Lakkaa Juomasta




"Lakkaa Juomasta", niin siinä etiketissä luki. Katselin sitä hetken ja päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Kaadoin oluen lasiin, valuessaan tuoppiin se kuohahti runsaan vaalean vaahtokukan.  Nostin lasin ilmaan ja tarkastelin olutta, se oli sameaa ja kultaisen väristä olemukseltaan. Vein oluen lähelle nenääni ja tuoksuttelin olutta, tämä saisoni tuoksui hedelmäiseltä. Otin ahnaasti kulauksen, se maistui banaaniselta, hiivaiselta, vahvalta ja hieman lakan makua myös löytyi. "Kyllä tämmöistä hillaa kelpaa nauttia", tuumasin itsekseni.


Hyvää oli. Lakan maku oli hento, en välttämättä olisi löytänyt sitä jos en olisi osannut etsiä. Tämä toimii kivasti mokkasuukon kanssa. Nimittäin kun maistelin olutta, vaimo tarjosi minulle mokkasuukon. Ajattelin, että testaan makuparin tässä samalla - ja kyllä se toimi tosi kivasti. 

Mr. Olutämpäri

Kommentit

Suositut tekstit