Sunnutaisafkaa: Dobbelbock beernaise


Nyt laitetaan klassikko soosiin uutta soundia dobbelbockilla. Oluen maltaisuus tukee hyvin voin täyteläisyyttä ja pieni karvaus vien kastikkeen uusiin sfääreihin, nami nami. Laita illalliseksi pihvi, ranet ja beernaise, niin ai ai olet legenda elävien kirjoissa!



                        Sunnutaisafkaa on tehty yhteistyössä Talerockin kanssa https://talerock.fi/




Reduktio:

Omenaviinietikka         1 DL

Talerock Dobbelbock ½ pulloa ( 1,65 dl)

Keskikokoinen sipuli ½ kpl

Rakuuna, kuivattu         1 rkl


Mittaa kattilaan omenaviinietikka, dobbelbock ja sipuli. 

Keitä reduktiota niin, että sinulle jää ½ DL nestettä jäljelle.

Lisää kuivattu rakuuna ja anna maustua ainakin 30 min ( Tämän voi tehdä vaikka jo edellisenä päivä valmiiksi).

Siivilöi roskat pois reduktiosta.


                                   
                                         Vatkaa, Vatkaa!


Beernaise


Reduktio         ½ DL

Keltuainen 5 kpl

Voi         250g

Rakuunat, tuore               Sopivasti

Suola Ripaus


Leikkaa voi kuutioiksi ja jätä huoneenlämpöön temperoitumaan.

Sekoita kevyesti keltuaiset ja reduktio kulhossa.

Kypsennä vesihauteessa kokoajan vispilällä sekoittaen, kunnes kastikepohja rupeaa sakenemaan.

Ota tarvittaessa kulho pois vesihauteesta ja lisää huoneenlämpöinen voi muutamassa osassa.

Viimeistele rakuunalla.

Lisää suolaa oman makusi mukaan.

Jos kaipaat lisää hapokkuutta, niin mausta vielä beernaise sitruunalla .





                        Nauti kastike pihvin ja ranskalaistaen kera, kylkeen Talerockin Dobbelbock tietty.


                                                                                    Heippa!


                                                                               Olutämpäri






Kommentit

Suositut tekstit