Sunnutaisafkaa: Dobbelbock beernaise
Talerock Dobbelbock ½ pulloa ( 1,65 dl)
Keskikokoinen sipuli ½ kpl
Rakuuna, kuivattu 1 rkl
Mittaa kattilaan omenaviinietikka, dobbelbock ja sipuli.
Keitä reduktiota niin, että sinulle jää ½ DL nestettä jäljelle.
Lisää kuivattu rakuuna ja anna maustua ainakin 30 min ( Tämän voi tehdä vaikka jo edellisenä päivä valmiiksi).
Siivilöi roskat pois reduktiosta.

Beernaise
Reduktio ½ DL
Keltuainen 5 kpl
Voi 250g
Rakuunat, tuore Sopivasti
Suola Ripaus
Leikkaa voi kuutioiksi ja jätä huoneenlämpöön temperoitumaan.
Sekoita kevyesti keltuaiset ja reduktio kulhossa.
Kypsennä vesihauteessa kokoajan vispilällä sekoittaen, kunnes kastikepohja rupeaa sakenemaan.
Ota tarvittaessa kulho pois vesihauteesta ja lisää huoneenlämpöinen voi muutamassa osassa.
Viimeistele rakuunalla.
Lisää suolaa oman makusi mukaan.
Jos kaipaat lisää hapokkuutta, niin mausta vielä beernaise sitruunalla .
Nauti kastike pihvin ja ranskalaistaen kera, kylkeen Talerockin Dobbelbock tietty.
Heippa!
Olutämpäri
Kommentit
Lähetä kommentti