Olutämpäri kylässä: Talerockin keittopäivä




Itselläni oli talviloma ja kyselin Talerockin Jussilta olisiko mahdollista tulla katsomaan mitä oluen keittopäivänä panimolla tapahtuu, ja tämähän sopii hänelle. Kokemukseni oluesta painottuu oluen juomiseen ja oluen panon salaisuudet ovat vain suurpiirteisesti tiedossa.





Talerockin tankkikapasiteetti on 3000 l


Vierailu videon muodossa


Päivä panimolla meni mukavasti ja opin paljon uutta oluesta ja oluen teosta. Sen huomasin, että oluen teossa menevä aika on suureksi osaksi vain asioiden valvomista ja odottelua. Katselun että kuvailun lisäksi pääsin lastaamaan lattioita - onhan siivous tärkeä osa koko prosessissa, jotta paikat pysyvät kunnossa.


                                                            

                                                    

                                                                 Rouhimatonta mallasta




Rouhittu mallas

Mukavaa oli huomatta, että mäski menee hyötykäyttöön. Lähialueen hevoset saavat mäskiä syötäväksi, ja nytkin hevostallin isäntä sitä tuli hakemaan. Jos haluat mäskiä: soita vain panimolle, sitä saa tulla hakemaa silloin kun mäskiä on.

                                                            
   Keitetty mäski

Olut, jota tehtiin oli minulle tuttu Brown Ale, ja siitä on tehty olutmunkkeja blogissa aikoinaan. Lämpötilat ja reseptit ovat tärkeitä, oluita ei tehdä lonkalta ja heitellä kattilaan mitä sattuu.        


    Brown Alen reseptiikkaa


Lopuksi vielä pieni videospektaakkeli oluen teosta. 

Olkaa hyvät:



Kiitos vielä Talerockin Jussille, kun päästi katsomaan panimon arkea.

Heippa!


Olutämpäri

 




Kommentit

Suositut tekstit