Sahtia, sahtia.
Aitoa lammilaista sahtia valmistetaan lähes muuttumattomana vanhalla perimätiedon kautta säilyneellä reseptillä. Lammin sahti on perustettu 1985 ja on suomen vanhin pienpanimo. Lammin Sahti on sahdin ylpeä sanansaattaja Suomessa sekä ulkomailla. Lammin Sahdin valmistukseen käytetään ohra- ja ruismallasta ja se maustetaan katajalla. Sahti laitetaan käymään pullahiivalla. Leipurin hiivat antaa lammilaiselle sahdille 7,5 % voimaa.
siinä on katajaista mahtia.
Sahtia, sahtia,
pitääkö sitä vahtia,
ettei kukaan ennen juhlia sitä juo?
Sahtia, sahtia,
se kyllä kylälle antaa lisää vauhtia.
Sahtia, sahtia,
Mahtavaa tahtia,
se kapellimestarille suo.
Sahtia, sahtia
Lammin sahtia.
Makumuistiinpanot:
Vaahto: ei ole.
Väri: vaalea, hieman punertava.
Tuoksu: banaania, hiivaa ja hivenen katajaa.
Maku: banaania, katajaa ja makeutta.
Fiilis: Jos haluat kokeilla tätä suomalaista perinnejuomaa, Lammin Sahti on oikein oiva sahti siihen. Lammin Sahti ei ole liian makeaa ja se sopii hyvin minun makuuni. Sahti sopii hyvin pitopöydän juomaksi.
Mr. Olutämpäri
ps. Iso kiitos vielä anopille sahdista.
Kommentit
Lähetä kommentti