Otetaan pienet.
Torniossa on ollut panimo vuodesta 1873, tämä panimo on tullut tutuksi meille kaikille oluestaan Lapin Kulta. Pitkään panimo oli Heinekenin/Hartwallin omistuksessa ja 2010 tuli päätös että Torniossa lopetetaan Lapin Kullan paneminen sekä muu panimotoiminta. Kaj Kostiander halusi jatkaa panimotoimintaa samassa historiallisessa paikassa ja joukkorahoituksen turvin Tornion Panimo saatiin perustettua 2016.
Panimo on herättänyt myös legendaarisen alkuperäisen Lapin Kullan henkiin nimellä Orginal Lapland Lager, mutta siitä ehkä enemmän toisella kertaa.
Pienet Helles on helles lager minkä on maustettu kokonaan kotimaisilla humalilla (Suntti, Hulla ja Norrgård) ja olut on ensimmäinen kaupallinen olut laatuaan. Humalat tulevat Artic Hopyardilta , jonka tila sijaitsee Ilmajoella. Pienet nimi tulee siitä että myös maltaat pientuottajilta, ohra on viljelty Kelhän tilalla Ala-Temmeksellä, Pohjois-Pohjanmaalla ja mallastettu Pehkolan mallastamossa Siikajoella, joka on myöskin Pohjois-Pohjanmaalla. Onko pienet tekijät tehneet yhdessä jotain suurta? Oluessa on 4,5% lappalaista asennetta puhtaassa olomuodossaan.
Tornion Panimo - Pienet Helles
Istun alas, työt ovat tältä päivältä ohi ja lapsetkin ovat nukahtaneet. Kerrostalon ikkunasta katson ulos ja siellä näen autoja ajamassa kiireesti eteenpäin. Näen myös kaupungin katuvaloja ja energialaitoksen savupiipun, joka työntää paksua savua ulos piipusta. Kaikilla näyttää olevan kiire jonnekin, mutta minulla ei ole kiire, ainakaan hetkellisesti.
Kommentit
Lähetä kommentti