Aivan saatanallisen hyvää belgialaista olutta.

Duvelia valmistaa Moortgatin perheen johtama Brouwerij Duvel Moorgat, joka on perustettu 1871 ja monien vaiheiden jälkeen yritys on ostanut monia ulkomaisia panimoita ja on nykyään iso monikansallinen yritys. Vaiheista sen verran, että aina ei ole ollut helppoa - mm. 1970 luvulla panimo oli taloudellisessa vaikeuksissa ja rupesi pullottamaan ja jakelemaan Tuborgia. Duvel nimi tarkoittaa paholaista ja sitä nimeä kantaakin panimon tunnetuin olut nimeltään Duvel.
Nyt otetaan käsittelyyn perinteistä Duvelia matalaprosenttisempi Duvel 6,66%. Tämän duvelin alkoholin voima on kietoutunut yhteen pedonluvun kanssa - meille kaikille tuttu luku 666.

Duvel- Duvel 6,66%


Edessäni on pienen valojuovan valaisema epäpyhä malja, joka seisoo muuten pimeän valtaamassa huoneessa. Siinä se loisti kauneuttaan kuin aamutähti, valontuoja; kellertävänä ja hieman sameana, jonka vaalea ja kuohkea vaahto valui runsauttaan yli kuin valaistumista jakava viisauden antaja. Nyt minun oli aika ottaa malja käteen ja nauttia nestettä tiedon lähteestä. Vein lasin lähelle nenääni ja tuoksuttelin sitä ja oluesta vapautui euforinen raikas ja sitruksinen tuoksu. Vein lasin huulilleni yhtä ahnaasti ja otin runsaan kulauksen. Maku oli mitä mahtavin, raikas, kirpsakka, hiivainen ja hedelmäinen. "Kiitos Lucifer, tämä epäpyhä malja on saatanallisen herkullista", totesin ääneen ja poistuin huoneesta.

Fiilis:kyllä tietää missä päin maailman tämä on tehty. Saman tien maistuu Belgia, nam. 

Mr. Olutämpäri



Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit