"Hei saaristo, nähdään taas", sanoi lomailija laiturin nokalla, kun kemiöläistä olutta nautti.

Kemiön saarella toimii perheyritys Kimito Brewing. Moderneiksi junteiksi itseään kutsuva pariskunta Jonaksen ja Stinan panimolla tehdään "mahdollisimman hyvää kemiöläistä olutta".  
Nyt maistellaan Archipelago Pale Alea, saariston aalloissa tuulta purjeisiin puhaltaa tämä saaristonhelmi 5,5 % voimalla.

Archipelago - Kimito Brewing 
Vene liplattaa eteen päin saaristossa, minä ihailen kallioisia rantoja ja vihreitä metsiä. 
Katselen kuinka kaislat tanssivat tuulen tahtiin ja kalatiira nappaa vedestä lounaan. Aika avata merelle olut, saaristolaisten tekemä oodi saaristolle. Pullo avautuu...

Saariston helmi puhaltaa vaalean runsaan vaahtopään lasiin, ihaillen lasiin kaatuvaa sameaa ja kuparin väristä mallasjuomaa. Lokkien laulun sävyttämänä ja tuulen puhurin hyväilemänä, vien lasin kohti sieraimiani ja tuoksuttelen olutta. Hedelmäinen ja maltainen juoman tuoksu hyväilee minua. "Valmiina lähtöön olet oluseni", totean ja kaadan tätä saariston aarretta kurkkuuni. Nyt alkaa merimiehen valssi: maltainen, säväys greippiä ja katkera loppu hyväilee minua aalloissa saariston. 
"Hei saaristo, nähdään taas. Minun on mentävä",  hyvästelen näkymän. 

Hyvä perus pale ale. Kiva kaveri perinteiseen saaristolaispöytään. Nauti hyvässä seurassa  tai yksin laiturin nokassa kuunnellen, kun laineet hyväilevät kallioista rantaa.

Mr. Olutämpäri

Kommentit

Suositut tekstit