Ensin oli nauris ja sitten tuli peruna, mutta oliko olut ensin?

Lapissa sijaitsee Jaakkolan tila, jonka isäntänä toimii 10 polvessa Jani Jaakkola. Tilalla viljellään päätoimisesti naurista ja niistä tila jalostaa tuotteita myyntiin. Jani oli pitkään miettinyt yhteistyötä jonkun panimon kanssa, että hän saisi tehtyä nauriista olutta. Yhteistyökumppani löytyi Vääksystä, Kanavan Panimosta ja niin syntyi Tuormus kaskinauris Berliner Weisse. Oluessa on käytetty mm. kaskinaurismehua ja lappilaista hunajaa. Pellosta pöytään on voimaa syntynyt tähän nauriiseen 5 %.

Tuormus - Kanavan Panimo & Jaakkolan Tila
Isäntä istui pellon laidalla tyytyväisenä, nauriit oli poimittu ja lähetetty panimolle. Nyt piti vain odottaa että olut olisi valmista. 

Eräänä päivänä kun Mr. Olutämpäri lähti kauppaan, ei hän osannut odottaa, että tällä kertaa käsiinsä tarttuisi todella mielenkiintoinen tuttavuus Tuormus Kaskinaurisolut. 
Tässä on herran muistiinpanot olkaa hyvä:

Nimi: Kanavan Panimo & Jaakkolan Tila - Tuormus 5,0 %

Vaahto: Pieni kupla, hyvä kuohu. Yllättävän kestävä happamaksi olueksi.
Väri: Samea ja kuparinen.
Tuoksu: kun avasin voimakas maanläheinen tuoksu ja sen jälkeen naurista ja mallasta tuoksussa.
Maku: Hapan, naurista, kevyt, pieni nauriin kitkeryys tulee esiin myös, ja hunajaa.


Fiilis: Erittäin mielenkiintoinen olut. Kokeile juuresten ja pataruokien kaverina.

Mr. Olutämpäri




Kommentit

Suositut tekstit