Kesä, kärpäset ja limoncello, nyt vedetään ihan sessiona IPA:a naamariin.

Sori Brewing on kahden suomalaisen Viroon perustama panimo, kuulemma kaverit saivat tarpeeksi Suomen alkoholilainsäädännöstä ja siksi panimo perustettiin tuonne rajan toiselle puolelle etelä-Helsinkiin. Madonna Of Sorin inspiraation lähteenä on limoncello, oluessa on käytetty pelkästään Mosaic-humalaa, ja se on maustettu sitruunan kuorella. 

Sori on myös kaupunki Rivieralla ja Madonna viittaa Sorin kaupungin patsaaseen. Tämä patsas on kokenut kovia 1500-luvulla: merirosvot ryöstivät tämän patsaan ja patsas katosi mereen, 50 vuotta tapahtumasta patsas löytyi Sori-kaupungin rannalta. II maailmansodan aikaan Sorin kaupunkia pommitettiin rajusti ja patsas päätyi taas mereen. 11 vuotta myöhemmin patsas löytyi rannalta taas. Aurinkoa tähän sessio IPA:an on kertynyt 5,3%, onko Sori Brewing onnistunut limoncellon tapaan pullottaa aurinkoa?


Olipa kerran ranta Rivieralla, joka palautti rantaan asiat mitkä olivat kadonneet, mm. kylän Madonna-patsas oli useaan otteeseen kadonnut mereen, ja aina se palautui. 
Makasin rannalla kesäpäivänä, pitkään aikaan mikään ei ollut tuntunut miltään. Minulla ei ollut kuuma tai kylmä, ei edes sopivakaan. En ollut iloinen, en surullinen. Ihan kun joku olisi vienyt tuntemukseni pois. Nousin ylös ja lähdin kävelemään eteenpäin rantaviivaa, silloin näin tölkin huuhtoutuvan rantaan. "Mikäköhän se on", mietin. Saavuin tölkin luo - siinä luki Madonna Of Sori Limoncello pale ale, jokin sisälläni sanoi, että minun pitäsi juoda se. Sihautin tölkin auki ja nuuhkaisin olutta, se tuoksui humalaiselta ja sitruunalta. Samalla tajusin, minä haiston! Tästä innostuneen ahnaasti otin ison kulauksen tätä ilolientä, suuni täytti raikas oluen maku: "Humalaa, hedelmäistä ja sitruunaa, minä maistan taas!", huudahdin iloisesti. Siis iloisesti, minä pystyin siis taas tuntemaan! Ranta todellakin palauttaa asioita, jotka ovat kadonneet.

Madonna Of Sori on kevyt ja raikas, mutta silti humala maistuu kivasti, eli kyllä on kesää purkissa. 
Bisukka toimi kivasti saunan jälkeen sellaisenaan tai vaikka kesäpäivänä kanasalaatin kaveriksi.

Mr Olutämpäri


Kommentit

Suositut tekstit