Doctor doctor, I need a drink.

UiItje on hollantilainen pienpanimo joka selkeästi nettisivuillaan ilmoittaa, " OUR MISSION: TO BREW FUCKING GREAT BEER". Heidän oluttölkeissä seikkailee erilaisia lintuja tekemässä milloin mitäkin, tässä oluessa komeilee Dr. Raptor kirurgi, joka keksii omat säännöt. Otetaanko selvää mitä Dr. Raptor on meille luonut tällä kertaa? Tämä Imperial IPA sisältää 9,2% puhdasta hulluutta.


Dr. Raptor - Uiltje 

Sinä iltana satoi ja salamoi, istuin Dr. Raptorin kartanossa. Myrsky oli niin hurja, että huoneessa, jossa istun katsomassa Docin työskentelyä, valot vilkkuvat hurjasti. "Kyllä! Se elää, se elää", Dr. Raptor iloitsi. Nousin ja yritin vilkuilla, mitä hän on luonut. "Istu alas", sanoi Doc. Tein työtä käskettyä. Kylmä hiki valui kasvoilleni, odottaminen oli todella jännittävää. "Mitähän nyt taphtuu", mietin. "Odota, käyn hakemassa jotain", tuumasi Doc ja katosi huoneesta. Pöydällä oli lappu, minun oli nähtävä se. Päätin nousta ja meni lukemaan lappua, se oli jonkin sortin raaka-aine luettelo. Lapussa oli teksti:

Maltaat: Pilsner, Maris Otter Pale malt, Muncher 

Humalat: Cascade, Simcoe, Mosaic, Nelson-Sauvin, Chinook, Amarillo, Centennial & Citra.

"Doc taitaa tehdä olutta", tuumasin, ja palasin hiljaa istumaan paikalleni. Dr. Raptor saapui kahden lasi kanssa huoneeseen ja avasi tölkin. "Maistetaan", hän totesi määrätietoisesti. Tämän jälkeen hän kaatoi tölkistä lasiin nestettä, joka oli olutta, niin kuin epäilinkin. Nostimme lasit ja tutkimme olutta, se oli kuparin väristä. Vein lasin lähemmäs nenääni ja tuoksuttelin, oluesta vapautui selvästi humalainen ja hedelmäinen tuoksu. Tämän jälkeen katsoimme toisiamme hyväksyvästi silmiin ja nyökkäsimme. Otimme samaa aikaa isot kulaukset tätä keitosta. Makujen harmonia täytti suuni, olinko taivaassa? Doc nauroi kovaan ääneen: "No, miltä maistuu?" hän kysyi. "Parasta mitä olen juonut. Tämä on makeaa, humalaista ja hedelmäistä, tuntuu voimakkaalta. Kyllähän tätä kelpaa nauttia", sanoin hänelle. Sitten Docin ilme muuttui hyvin pirulliseksi: "Hyvä koska se on viimeinen asia mitä tulet nauttimaan."

Kylla maittaa, kun tohtoria kurkusta alas laittaa. Ei muuta, jatkakaa. 

Mr. Olutämpäri
















Kommentit

Suositut tekstit