"Oispa kaljaa?" Mietin. "Tuossa on paloasema, sieltä saa varmasti jotain hämyistä", tuumasi mies Nummella.

Vanha paloasema panimo on uusi tuttavuus minulle, nettisivujensa mukaan ensimmäinen keitos syntyi vuonna 2018 nimeltään Ratto (golden ale).Tällä kertaa nämä letkumestari ovat laittaneet jotain hämyistä pulloon, sammutusvoimaa tällä hämyisellä mehulla on 5 %

Paloaseman Panimo - Hämy Juice

Oli kuuma keskikesän päivä. Olin eksynyt Nummi-Pusulaan, ja hui, vielä Nummen puolelle. Ai että mitä ihmeellistä siinä Nummessa on? No en tiedä, mutta ystäväni, joka on asunut lapsuutensa Pusulassa on kertonut, ettei sinne kannata mennä.
Asiaan siis, oli kuuma päivä, ja minulla ei ollut mitää juotavaa. Hetken käveltyäni minua alkoi heikottaa. Kävelin epätoivoisesti eteenpäin etsien paikkaa mistä saisin vettä, pökerryin ja ruumiini valahti nurmikolle.
Heräsin. "Oispa kaljaa", sanoin itsekseni. 
"Tuossa on paloasema, sieltä saa varmasti jotain hämyistä", vastasi tuntematon hahmo. 
"Miten voi paloasemalta saada kaljaa", ihmettelin, ajattelin silti mennä katsomaan onnistaisikohan minua. Kävelin sisään: sehän oli panimo missä oli koreittain olutta. Etiketissä luuli Paloaseman Panimo - Hämy Juice,  pale ale 5%.

Nappasin korista oluen ja kaadoin lasiin.
Lasiin valui keltaista, sameaa olutta ja lasin päälle syntyi runsas kuohu, joka laskeutui nopeasti.
Olut tuoksui hedelmäiseltä ja ihanan humalaiselta. Laitoin lasin huulilleni ja otin ison kulauksen tätä hämyistä pale alea.
Makunystyräni täyttyi sitruunan, humalan ja katkeroiden aromeilla. "Nam", tuumasin ja jatkoin matkaani, janoni oli sammutettu.

Raikas ja ravitseva pale ale sopii loistavasti janon sammuttamiseen töiden jälkeen, oivallinen olut myös terassille nautittavaksi kuumana päivänä.

Mr. Olutämpäri









Kommentit

Suositut tekstit