Voihan Sorrenton sitruunat sentään, sehän onkin olutta! Maku Brewingin tyypit: ovatko he laittaneet kesää purkkiin? Otetaanko selvää?

Kesä, rantakallio ja raikas sitruuna kuulostaa kyllä herkullisesta, ja näitä asioita Maku Brewing kertoo Lemon Palen olevan. Kesän auringosta on on kertynyt 5% voltteja tähän olueen. Tervetuloa takaisin kesä.
                Lemon Pale Ale - Maku Brewing



Makasin silmät kiinni tuolissani: sieremeni täytti raikas, hieman sitruunamainen tuoksu. Mieleni matkasi etelä-Italiaan, Sorrenton niemimaalle. Olinkohan joskus ollut siellä, sitruunatilalla keräämässä näitä raikkaita hedelmiä? Ken tietää, edellisessä elämässä ehkä. Vaeltelin pitkin kaunista laaksoa, ympärilläni oli vain vihreää ja raikkaita keltaisia sitruunoita.
Valutin yhden näistä lasiin, vaalea, huokoinen, runsas vaahto syntyi lasiini. Otin lasin käteeni ja katselin auringon valoa vasten tätä kuparisen väristä, hieman sameaa juomaa. "Tämähän on olutta!", huudahdin innoissani. Laitoin lasin huulille, ja kaadoin tätä sitruunaista pale alea kurkustani alas. "Oi mikä maku, ihanan kuiva ja raikas", tuumasin. Se oli todella sitruunan makuinen! Siinä maistui sitruunan mehu, kuori ja valkoinen osa. Tämä valkoinen osa toi mahtaavaa kitkeryyttä hyvällä tavalla olueen. Avasin silmäni ja olin kotona. "Kiitos matkasta", sanoin oluelle, ja jatkoin syksyisen pimeän illan viettoa. 

Tämä pale ale sopii nautittavaksi kuumana kesäpäivänä, saunan jälkeen tai rasvaisen ruoan kanssa (esim. makkaraperunat).

Mr. Olutämpäri

Kommentit

Suositut tekstit