Jos mustikkametsään/Lahelaan aiot mennä nyt, niin takuulla yllätyt. Maku brewing tiputti saisoniin mustikan.

Oma Kerava mansikka, muu Tuusula mustikka. 
Finnairin siivin Maku brewing tarjoaa Polttoainetta 5,8 % voimakkuudella, saisonia naamariin ja rautaisin siivin matka eteenpäin käy.

Blueberry Saison - Maku Brewing

Pelkoni oli käynyt toteen, istuin ahtaassa penkissä pakokauhun vallassa. "Onko se nyt aikani lähteä", mietin.
Henkeni salpaantuu, sydän lyö tuhatta ja sataa, kylmä hiki valuu pitkin selkää. Miksi minä oikein tulin tänne? Vyökin kiristää, pakko avata se, ainakin hetkeksi. Kello 14.00, aika lähteä, reitti on selvä.
Puristan kädet nyrkkiin ja avaan auton oven, kävelen sisään Maku Brewing tehtaan kioskiin ostoksille. Mukaan sieltä tarttuu Blueberry Saison ja muita tuoreita herkkuja. 
Ihmetteletkö miksi nyt niin pelottaa olla Lahelassa, Tuusulassa? Sinua ei varmaan mikään, mutta Jyrki Sukulakin sen tietää, että kun naapurin kylän poika tulee toisen maille, niin pataan saattaa tulla. Kyllä se pistää Keravan kollilla jalat tutisemaan, kun altavastaaja lähtee tilanteeseen.
Olen päässyt takaisin kotiin, on aika sihauttaa ja kaljaa kurkusta alas kulauttaa. Kaadan oluen lasiin, siihen syntyy runsas, kuohkea, ohut, mutta kestävä vaahto. Tämä herkku on väriltään haalean punaherukan värinen ja hieman samea. Tuoksuttelun tuloksena hieman hiivaa ja marjaisuutta tulee esiin.
On aika siipaista namariin tätä mustikkaherkkua, maultaan tuote on hieman hapan, hiivaisa, mustikkaa, metsäisyyttä josta mieleen tulee mustikan varpu.  "Se oli semoinen mustikkareissu se", miettii Keravan kolli. 
Ei muuten pelottanut oikeesti yhtään, oli vaan pakko kertoa, että sai tuollaisen hyvän intron tähän homman, juu nou.


Kevyt raikas nautinto on tämä saisoni, toimisi kivasti varmasti lohen/kanan kanssa, villinä korttina voisin kokeilla myös mustikkapiirakan kanssa. 

Mr. Olutämpäri





Kommentit

Suositut tekstit