Talerock & Olutämpäri: Oluen ja ruoan liitto maistelut Bisto Palossa.
Malmilla sijaitsee rento pääosin premium hampurilaisia myyvä Bistro Palo ( https://www.bistropalo.fi/ ) Saimme kunnian Talerockin ( https://talerock.fi/ ) Jussin kanssa mennä sinne vetämään oluttasting. Teemana oli ja oluen ja ruoan liitto, Jussi Talerockin oluidentekijä kertoi oluistaan ja minä sovitin oluet pieniin maisteluannoksiin.
Tarjolla oli 5 eri olutta ja 5 makuparia. Tässä on hieman juttua niistä:
Kesä Vehnä 4,7% :
Kuiva vehnäolut, kevyellä sitruksisuudella ja pienellä hapokkuudella.
Malmi Fried Chicken ja Ranch & Vehnäolut:
Sitruksinen, kevyt ja raikas vehnäolut sopii loistavasti rasvaisille ruoille, sitruksiksinen makuprofiili sopii kivasti kanan kanssa.
Stout 5,0%:
Kuiva, paahteinen, maitosuklainen ja kevyesti yrttinen.
Grillattua varhaiskaalia, chiliä ja pähkinää & stout:
Stout oluen paahteinen maku sopii kivasti yhteen mausteisen ruoan kanssa ja rasvaiset pähkinät tukevoittavat kokonaisuutta kivasti.
Raatola Doppelbock 8,3%:
Makeahko, maltainen, toffeinen ja pähkinäinen:
Vaahterasiirapilla & timjamilla confattua päärynää ja sinihomejuustoa & dobbelbock:
Speltti Hapan Ale 9,3 %:
Punaista marjaa, kevyt tammisuus, hapokas
Vaniljajäätelöä ja vadelmaa & Speltti Hapan Ale:
Happaman ale olut toimii kuin jälkiruokaviinin kermaisen jälkiruoan kanssa. Kerman rasva leikkaa oluen happamuutta ja oluen maku muuttuu. Vadelma korostaa oluen marjaisuutta. Tämä on loistava esimerkki juoman ruoan liitosta ja makumaailmoiden yhdistämisestä.
Porter 7,3%:
Lakritsia, makeahko, suklainen ja kevyesti savuinen.
Suklaabrownie ja paahdettu maapähkinää & Porter:
Kommentit
Lähetä kommentti