Sunnuntaisafkaa: Olutpuuro
Olut tuo lisäryhtiä perinteiseen aamupuuroosi, hitaisiin viikonlopun aamuihin hiljalleen haudutettua kauraryyneistä tehtyä puuron nam! Nyt käytetään MK paalin mustakauraryynejä ja Talerockin Mustakaura Dark Alea. Oluen maltaat ovat saamaa mustakauraa kuin ryynitkin.
Raaka-aineet:
Mustakauraryyni (ohraryyni käy myös) 2 dl
Mustakaura dark ale 1 dl
vesi 1 dl
Maito 1 l
suola
Valmistus:
Laita raaka-aineet kattilaan tai uuninkestävään vuokaan
Lämmitä 100 asteeseen
Hauduta puuroa yön yli uunissa
Nauti puuro esim. pähkinöiden ja voin kera
Sunnutaisafkaa on tehty yhteistyössä Talerock Brewing kanssa
Olutämpäri
Itse olen keitellyt suoraan maltaista puuroa. Vaikka kaupan kaljamaltaista. Mutta Viking vehnämaltaista tulee maailman paras puuro, maistuu toffeelta.
VastaaPoistaKuulostaa herkulliselta, nam.
Poista