Kotipanimokatsaus: RataBrew

Sain tuossa käsiini kotipanimo RataBrewn oluita ja ajattelin, että tästähän voisi kirjoittaa pienen jutun blogiin. Pyysin hieman RataBrewltä hieman infoa heidän kotipanimostaan, niin Jussi RataBrewstä kirjoitti näin:  

"RataBrew on kahden kaverin kotipanimo. Homma starttasi 2019 ihan "ämpärimeiningillä". Lämpötiloja säädettiin sillä, paljon saunan ikkuna oli auki. Jo pian todettiin, että haluttiin tehdä laadukkaampaa settiä paremmin välinein. Hankittiin Grainfatherin laitteet glykooipumppuineen. Ensimmäiset pari vuotta hiottiin IPA-reseptejä. Vähitellen mukaan tuli NEIPAt, sourit, Lagerit ja sitten APAt, stoutit ja bitterit. Vaikka halua on kokeilla aina uutta, on reseptejä myös toistettu hyvällä menestyksellä. Bissentekijät ovat aktiivisia oluen maistelijoita ja kiertävät pien- ja mikropanimoita ympäri maailman reissujensa yhteydessä makuja, ideoita ja tuntumaa hakien. Olutta on juotu kaikissa maanosissa Afrikkaa lukuunottamatta. Tekijöistä yhdistyy insinöörin tarkkuus ja hienosäätökyky pohjareseptien luojan taiteelliseen ja kokeelliseen näkemykseen. Tavoitteena on - ei enempää, ei vähempää - kuin löytää se täydellinen resepti jokaiseen tehtävään olutlaatuun. Ehkäpä nämäkin ovat joku päivä kaupoista saatavilla."




Oluet kun sain käsiini, niin sain pieneni infon mitä niissä olisi Mutta oluita ei ollut sen kummemmin etiköity, niin pääsi unohtumaa missä pulloissa oli mitäkin. Tämä oli myös kiva twisti maistellaan "puolisokkona" oluet. 


Lets go !

"Yeast Experiment" 1/4 osa belgihiivaa


Vaahto: vaalea, hieman hentoa, isoa kuplaa.
Väri: paksua settiä(hazy), kellertävä ja kääntyy hieman ruskeaan.
Tuoksu:  hedelmää, persikkaa kenties.
Maku: happamuutta, pientä humalaista karvautta, kevyttä sitrusta ja aprikoosia?

Fiilis: muistelisin että tässä on belgi- hiivaa, joka vääntää bisukan happamaksi? Ihan ok setti. Veikkaan että olisi pitänyt nauttia tuoreenapa.

Sour 



Vaahto: ei oo.
Väri: ruskeahko.
Tuoksu: parfyyminen tuoksu.
Maku: mallasta, tosi kevyttä tallimaista funkya, laventelia.

Fiilis: tosi flat, karbonointia ei ollenkaan. Toisin tässä oluessa mua ei haittaa hiilihapottomuus, viinimäinen meininki. Tynnyri voisi tuoda tähän soundia.

Vahva Stout



Vaahto: tumma.
Väri: mustaa o.
Tuoksu: tuhdin paahteinen, hieman kahvinen. 
Maku: kuiva, tuhkaisuutta/tupakkaa, kaakaopapua  ja kahvia. 

Fiilis: Jyrkät maut, kuivaa fiilistä. Helvetin hyvää meininkiä. 

Stout



Vaahto: beige, pienikuplainen.
Väri: musta o.
Tuoksu: mieto, maltainen hieman paahteisuutta.  
Maku: paahteista mallasta, kahvia, 

Fiilis: maukas, helppo ja kepeä stout. hyvää on bergules.


Loppuläpät:

Kotipanimoista minulla ei ole paljoa kokemusta. RataBrewm oluet olivat mielenkiintoisia, Yest Experiment jäi mieleen kokeellisena oluena minkälaisia ei helposti kaupallisella puolella löydy. Vahva stout oli kyllä jo valmista kamaa.
Heippa!

Olutämpäri.







Kommentit

Suositut tekstit