Tänään mennään lammelle

Tietääkseni Fiskarsin panimon happamat hapatetaan koelschip altaassa ja  tämä on ainoa suomalainen panimo joka tekee näin. Korjaa jos olen väärässä? Panimo mainostaa Lampi Wild Alea heidän kiintotähdekseen ja sanat " Funky & Fräsch" ovat kuvaamassa tuotetta. Olut heiluu tynnyrissä 5,7% voimalla. 

Fiskarsin Panimo - Lampi 5,7%




 Vaahto: olematon.
Väri: vaalea ja kirkas.
Tuoksu: maltainen ja kukkainen  
Maku: mineraalisuutta, hapokkuutta, kukkaisuutta ja kevyttä tallimaisuutta.

Fiilis: Kevyt ja kepeä. Vaalean kalan kaveri. 

Olutämpäri


Kommentit

  1. Moikka, oluita ei sinänsä hapateta Koelschipissä. Se on vain allas jossa kuuma vierre jäähtyy ja vierteeseen kerääntyy ulkoilmasta villihiivat ja bakteerit. Jäähtynyt vierre lasketaan koelschipistä tankkiin tai Foederiin käymään ja tammitynnyreihin hapantumaan. Lampi on taasen tehty kierrättämällä tätä villihiivablendiä, se ei ole ollut koelschipissä ollenkaan. Lampi on blendattu tammitynnyreissä hitaasti hapatetuista ja tammifoederista käyneestä, ei niin happamasta, oluesta. Wild ale ei sinänsä tarkoita, että olut olisi aina edes hapan, se on vain käytetty ja kypsytetty villihiivoilla ja -bakuilla.
    Terkuin, Jari @ Fiskarsin Panimo

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit