Kokemusperäinen tutkimus: kuumassa ollut olut ja kaupasta ostettu huoneenlämmössä säilytetty olut


Tapaus X: 
Unohdin mökillä kylmälaukkuun muutaman oluen, siis minun piti ottaa se laukku mukaan kun lähden... No laukku oli jäänyt mökille ja auringonlämpö teki tehtävän ja yksi tölkki räjähti siellä sisällä.  Ajattelin että otetaan tilanteesta niskalenkki ja tehdään empiirinen tutkimus: miten tämä lämpötilan lämpö vaikuttaa olueen. Räjähdyksen jälkeen olut on siirretty kylmään, bisukka oli viikon laukussa. Tuote on siis Mallasseppien Simcoe Sabro IPA.



Mallassepät - Simcoe Sambro IPA 5,2 %



Oluiden värissä ei näytä oleva eroja lämpimässä oleva kuohui enemmän, mutta en ole onko kaatajasta vikaa.  Tuoksusta en löytänyt eroja. 

Maku:

Kontrolli olut:
Greippiä, havuisuutta ja yrttisyyttä

Kaboom sanoi kaveri laukussa olut:
Greippi kääntyy puiseksi, vihreää omenaa ja kevyttä yrttisyyttä.

Lopputulema:
Lämpimässä ollut olut oli vanhennut ja raikas fiillis oli kadonnut. Kyllä oluen tuoreuden korostaminen ei siis ole turhaa. Pahimmassa tapauksessa väärin säilytettyä olutta tarjontaan ja kuvitellaan tuotteen olevan sitä mitä pitää, sitten tulee aivan väärä kuva tuotteesta. 
Veljeni ja faija maisteli komboa kanssa ja eivät osanneet erotella asioita sen kummemmin, mutta sanoivat: että oikein säilytetyssä tuotte oli selkeästi raikkaampi fiilis.

Olutämpäri


Kommentit

Suositut tekstit