Sunnuntaisafkaa: APA-Haba-Mango Hot Sauce




Nyt tehdään chilikastiketta fermentoimalla ja tässä on tärkeää että kaikki tehdään hygieenisesti, että väärät pöpöt eivät pääse kehittymään kastikkeeseen.
APA:n hedelmällisyys sopii kivasti yhteen mangon ja habaneron kanssa ja tuo pienen säväyksen kapsaisiinin poltteelle. Tällä kastikeella mausta kivasti hodarit, hampurilaiset tai annat  vaikka wokkivihanneksille lisää potkua. Tämä soosi on tulinen jos et kestä tulta tämä soosi ei ole sinulle. 1, 2, 3 HOT HOT HOT!


Sunnutaisafkaa on tehty yhteistyössä Talerockin kanssa https://talerock.fi/





Habanero, keltainen 500 G

Mango 300 G (pakaste, voit käyttää myös tuoretta)

Talerock - Apa 2 DL

Suola 30 g 

Fermentoinnin jälkeen:

Omenaviinietikka 1 DL

Sokeri 1 RKL


- Laita APA ja suola kattilaan.

- Lämmitä hieman olutta, niin että suola liukenee APA:aan.

- Voi lisätä jäiset mangot lämpimään nesteen, niin että ne sulavat nopeammin.

- Nypi kanta pois habanerosta.

- Laita astiaan habanero, mango ja olutsuolaliemi, sitten soseuta.

- Laita astiaan ja jätetään fermentoitumaan n. 5 päiväksi.


HOX: Muista joka päivä avata ja sekoittaa kastiketta, että se ei homehdu. Toiseksi purkkiin muodostuu kaasua, siitä huomaat että kastike alkaa maitohappokäymään. Tämän takia on myös hyvä avata purkkia, että se ei räjähdä 


Kun kastike on käynyt loppuun, mausta kastiketta omenaviinietikalla ja sokerilla. Soseuta uudestaan. Halutessasi siivilöi kastike vielä siivilän läpin, niin kuoret ja siemenet jäävät siivilään: lopputuloksena sinulla on sileä kastike.


Heippa!

T: Olutämpäri

Kommentit

Suositut tekstit