Sunnuntaisafkaa: APA-Haba-Mango Hot Sauce
Sunnutaisafkaa on tehty yhteistyössä Talerockin kanssa https://talerock.fi/
Habanero, keltainen 500 G
Mango 300 G (pakaste, voit käyttää myös tuoretta)
Talerock - Apa 2 DL
Suola 30 g
Fermentoinnin jälkeen:
Omenaviinietikka 1 DL
Sokeri 1 RKL
- Laita APA ja suola kattilaan.
- Lämmitä hieman olutta, niin että suola liukenee APA:aan.
- Voi lisätä jäiset mangot lämpimään nesteen, niin että ne sulavat nopeammin.
- Nypi kanta pois habanerosta.
- Laita astiaan habanero, mango ja olutsuolaliemi, sitten soseuta.
- Laita astiaan ja jätetään fermentoitumaan n. 5 päiväksi.
HOX: Muista joka päivä avata ja sekoittaa kastiketta, että se ei homehdu. Toiseksi purkkiin muodostuu kaasua, siitä huomaat että kastike alkaa maitohappokäymään. Tämän takia on myös hyvä avata purkkia, että se ei räjähdä
Kun kastike on käynyt loppuun, mausta kastiketta omenaviinietikalla ja sokerilla. Soseuta uudestaan. Halutessasi siivilöi kastike vielä siivilän läpin, niin kuoret ja siemenet jäävät siivilään: lopputuloksena sinulla on sileä kastike.
Kommentit
Lähetä kommentti