Kesäkeitot Vol 2: Bättle Of Summer (Ale).

Puistoon taas menossa, neipat kylmäkaapista jo maisteltu ja nyt tekisi mieli jotain muuta? Nyt kokeillaan kauppojen summer alet. Hivelevätkö hedelmäiset aromit Olutämpärin suuta vai jääkö kesäoluet ohueksi ja vetiseksi? Vastassa on taas kolme isoa panimoa Sinebrychoff, Olvi ja Hartwall.




Kesä, kuuma ja kärpäset. Oluet auki, istun parvekkeelle ja vertailu alkakoon. 




Nimi: Olvi - Summer Ale 5,0%

Vaahto: vaalea, perus.

Väri: keltainen, kirkas.

Tuoksu: mieto, sitrusta 

Maku: Kevyt, mallasta, hento sitrus. 


Fiilis: Helppo ja tasapainoinen, jos sinulla on huonoja kokemuksia vehnäoluesta, niin kannattaa kokeilla tätä. Itselle tämä on aika tasapaksu. Olut ei ole huono, mutta ei hyväkään. Ei tuota pettymystä jos otat tämän mukaan pussikaljoille.

3/5





Nimi: Karhu - Summer Ale 4,8%

Vaahto: vaalea, perus.

Väri: keltainen, kirkas


Tuoksu: mieto, mallasta.


Maku: kevyt, hiilihappoinen, maltainen ja makea.


Fiilis: Hiilihapot tässä alessa hämmentää ja jopa jyrää muut hennot maut. Menee ihan samaan kastiin kuin halvin bulkki, kyllä tätä juo, mutta…

2/5  





Nimi: Lahden erikois - Summer 2022 APA 5,0% 

Vaahto: vaalea, perus. 

Väri: keltainen, hieman samea.


Tuoksu: mieto, mallasta.


Maku: kevyt, kukkaisuutta ja mallasta. 

Fiilis: Kepeä, karbonointia on mukavasti ja tasapainossa muiden makujen kanssa. Tämä toimii puistossa kivasti, jos tätä on kylmässä ja kaipaat helposti juotavaa olutta: ota tämä.

3,1/5


Lopputulos: Jotenkin olisin kaivannut kaikkiin enemmän hedelmäisyyttä. Jälleen kerran yksi oli huonompi kuin kaksi muuta. Näistä kahdesta kun pitää löytää voittaja, niin Lahden erikoinen voittaa, mutta Olvi oli kyllä melkein yhtä hyvä ja plussaa siinä oli vehnämaltaan käyttö. 



Mr. Olutämpäri

Kommentit

Suositut tekstit