Bättle Of Pörter vol. 1 New Year Edition.

Raketit räjähtelee ja portterit poksahtelee auki, vuoden vaihtumisen kunniaksi maistellaan muutamia porttereita. 

Portterit ovat pintahiivaoluita joihin käytetään paahdettua mallasta. Aikoinaan portteria juotiin ravinnoksi työpäivän aikana - tai ainakin näin muistelisin, ja Wikipediassa lukee myös näin (ja siihenhän kannattaa luottaa, NOT!). Portterit sopivat hyvin kylmille ilmoille, niissä on tuhteja ominaismakuja kuten kahvi, hedelmäisyys ja maltaisuus. 


Tähän porttereiden taistoon valikoitui 4 portteria. 1,2,3 Game on!


Koff - Porter 7,2% 

Tunnetuin kotimainen portteri mitä on tehty. Sinebrychoff on pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikeyritys. Stadilaista asennetta suoraan Keravalta!



Vaahto: Tumma, kestävä ja pienet kuplat      Väri: Musta kuin Keravan yö.                     
Tuoksu: Hedelmäinen, paahteinen ja suklainen.
Maku: Paahteinen loppuun hieman kitkerä, hedelmäinen, kahvia ja suklaata. 

Fiilis: Kivan hedelmäinen portteri, mutta ei makea. Klassikko ja syystäkin.  

4/5


Saku - Porter 6,9% 

Viron suurimman ja vanhimman panimon portteri. 



Vaahto: Kermainen ja vaalea joka taittaa hieman harmaaseen.                                                               Väri: Musta.                                                                 
T
uoksu: Maltainen ja makea.                                  
Maku: Makea, maltainen, karamelli, suklaata ja kahvia. 

Fiilis: Makean portterin ystäville tämä. Kelpo perus bisukka, 0,5 l pullon on vähän liikaa pelkästään juotavaksi. Helposti tulee näin suuresta määrästä semmoinen mämmikalja fiilis, kaipaa siis jotain evästä kaveriksi. 

2,5/5 



Fat Lizard - Backdrop Porter 5,5%

Fat Lizard tuo espoolainen panimo joka hylkäsi pienpanimoverotusedun, kun nosti vuosittaisia keittomäärinään yli verohelpotusrajojen ja hyppäsi taistelemaan isojen panimoiden säännöillä.  Fat Lizard lähtee kisaan kauppavahvuisella rock-henkisellä porterilla. Sihiseekö lisko kirkkaaseen kärkeen vai kerääkö rokkikukko backdropin lavalta pois ja menee kotiin syömään muroja?


Vaahto: Harmaa ja kuohahtaa paljon.                  
Väri: Musta.                                                                  
Tuoksu: Mallasta, makeutta ja paahteisuutta.      
Maku: Kevyt, katkera, makea, maltainen, kevyehkö paahto ja kahvia.

Fiilis: Kevyt portteri jää vähän vetiseksi. Hyvä välijuoman tai ruoan kaverina. Treeniksella tai keikalla loistava ateriankorvike, mikä on myös kevyt juoda. Tämä sopii hyvin nautittavaksi Jack Danielsin ja savukkeiden kera rokkikukkoilun lomassa.

3/5


Talerock - Porter 7,3 %

Pienpanimo isolla P:llä ja suurella sydämellä keittelee oluittaan Järvenpäässä.  Järvenpään keittomestarin portteri iskee kovimmalla alkoholipitoisuudellaan kuin raivostunut härkä. Talerock ryntää suoraa kohti leijonan kitaa, isoja panimoita vastaan ylpeänä ja nöyrtymättä. Tuleeko kisassa ylämummo vai pitääkö hiipiä hiljaa kotiin nuolemaan haavoja?


Vaahto: Harmaa ja kestävä.                                   
Väri: Musta.                                                              
Tuoksu: Mallasta, paahteisuutta ja pieni savu    
Maku: Kuiva, mallasta, kahvia, kaakaota ja pieni savu.

Fiilis: Tasapainoinen, mukavan kuiva, maukas, mutta helppo juotava. Todella hyvä portteri, nam.

4,5/5

Loppufiilistelyt:

Itselleni tuli yllätyksenä kuinka paljon näissä porttereissa oli eroa. Mietiskelen tässä, että olisko Fat Lizardin portterista jäänyt parempi fiilis, jos se ei olisi ollut maistelussa peräkkäin muiden tuhtien porttereiden seassa. Selkeät suosikit oli Koff ja Talerock, Näille olisin voinut antaa tasapisteet niille, mutta sehän on tylsää. Kyllä kisoissa voittaja pitää olla ja Talerock vei tämän skaban. Kaikkia muita porttereita on tullut maistettua paitsi Sakun Porter oli uusi tuttavuus, Koffin ja Talerockin portterit ovatkin hyvin tuttuja minulle. Seuraavaksi voisi kaivaa maisteluun ulkomaisia klassikkoporttereita. Jos sinulla on joku mielessä niin laitahan kommenttia, niin voisin ottaa maisteluun.

Paahteista, maltaista, sekä suklaista uutta vuotta kaikille.


Mr. Olutämpäri



Kommentit

Suositut tekstit