Syksy ja Strong Ale, ne kyllä yhteen sopii.




No nyt on maistelussa tyylilaji, mikä laittaa veden valumaan kielellä jo valmiiksi. Syynä tähän ilmiöön on se, että olen suuri Strong Ale ja Barley Wine diggari. Tämän oluen on valmistanut Pienpanimo isolla P:llä, Talerock Brewing, Järvenpäästä. Panimon keittokoko on noin 200 litraa ja tankkikapasiteetti on 3000 litraa. Olueeseen on  syksyn kylmyyttä vastaan kertynyt lämpöä 8,8%

Strong Ale - Talerock Brewing 


On kylmä ja ulkona sataa, pimeys on kietoutunut pienen mökin ympärille. Sisällä istuu hahmo, joka on kietoutunut vilttiin ja hän istuu katsoen takkatulta.  Tuli rätisee ja lattia narisee, kun lasi kädessä lämmittelevä henkilö heiluu kiikkustuolissa. Hän vie lasin lähemmäs takkaa ja ihailee oluen punertavaa väriä. "Kippis", hän toteaa vieden lasin huulilleen ja ottaen siitä reilun kulauksen. Sen jälkeen sankarimme jatkaa kiikkustelua tuolissaan katsoen takkatuleen. Kyllä syksy on taianomaista aikaa.

Fiilis: Hieno juoma, tästä on semmoista Fuller'sin Vintage Ale henkeä. Takkatuli ja Strong Ale, siinä voisi istua illan jos toisenkin. Voisiko aina olla syksy?

Muistiinpanot:

Nimi: Talerock - Strong Ale 8,8%.
Vaahto: Ohut ja nopeasti laskeva.
Väri: Punertava.
Tuoksu: Voimakas.
Maku: Voimakas alko, rusinaa, karamellia ja kevyt makeus.

Mr. Olutämpäri






Kommentit

Suositut tekstit