Olipa kerran Satukallio ja IPA...

Talerock on aloittanut toimintansa 2020.  Kyseessä on pieni Järvenpään Satukalliossa sijaitseva panimo, jonka oluet ovat hyvin perinteistä linjaa noudattavia oluita,  esim. panimon valikoimasta löytyy APA:a Stoutia, strong alea, Imperial Stoutia ja IPA:a ja ja monia muita. Nyt maistellaan Satukallio IPA:a. Kallion uumenista olut on kerännyt voimaan 6,2 %.


Istu alas ja laita silmät kiinni, nyt alkaa satutuokio.
Olipa kerran olut nimeltä Satukallio IPA.
Se oli syntynyt Satukalliossa sijaitsevassa panimossa, missä panimomestari oli antanut maltaille ja humalille paljon rakkautta. Niistä hän oli keittänyt tämän herkullisen oluen ja laittanut sen panimolle myyntiin.  
Siellä se odotti, että joku tulisi hänet ostamaan.
No eräänä päivänä Mr. Olutämpäri saapui panimon myymälään ja valitsi juuri hänet ostokassiinsa. Sen jälkeen hän ajoi kotiin ja mietti: "Onhan tämä niin hieno olut, että se pitää viedä kalliolle ja kuvata." Hän ryhtyi tuumasta toimeen ja lähti kävelemään kohti läheistä kalliota. Siellä Mr. Ämpäri kaivoi kameran ja laittoi sen jalustalle, jonka jälkeen hän avasi oluen ja kaatoi sen lasiin. Nyt oli aika asetella olutpullo ja lasi kalliolle. "Click," kuului kamerasta, ja näin oli kuva otettu. Sen jälkeen Mr. Ämpäri istahti viereiselle kivellä ja nautiskeli rauhassa oluen. Sen pituinen se.

Muistiinpanot:

Vaahto: vaalea, kestävä.
Väri: pieni sameus ja kupari.
Tuoksu: hedelmäinen ja mäntyinen.
Maku: alkuun heti mäntyinen katkero, jonka jälkeen hedelmäisyyttä, greippiä ja sitrusta.


Fiilis: Tyylipuhdas West Coast IPA. Kunnolla katkeroa niin kuin pitääkin, lopussa hedelmäisyyttä, nam. Tämä olut sopii parhaiten kun tarvitsee rohkeutta lähteä Järvenpäästä naapurikylille tappelemaan (sopii tulla koittamaan t: Kerava).
Nami nami.

Mr. Olutämpäri




Kommentit

Suositut tekstit