Tip tap, hei tonttu-ukot, viiltäkää.

Talvisia IPA Tunnelmia meille tarjoaa paha tonttu Ridgeway panimolta, ilkeyttä tähän olueen on kertynyt 6 %. Minkälaisen sopan se tonttu on nyt keittänyt?

(SV: väkivalta), oikolukija eli vaimoni suositteli tämmöisen laittamaan. 

Muistamme jouluaaton ikusesti punaisena, veren punaisena aikana. Maailmani on muuttunut sen jälkeen kun tonttu tuli kylään. Se ei nimittäin ollutkaan normaali tonttu, vaan tuhma tonttu. Antakaa, kun kerron tarinan.
Lapset ne leikkiä lyö iloisina, onhan nyt jouluaatto. "Hei lapset, iskä ja äiti lähtevät hakemaan naapurista mummon kylään. Meillä ei mene kauaa, älkää avatko sitten ovea kenellekään!", isä neuvoo ovelta ennen kuin he lähtevät. 
Lapset jatkavat leikkejään, ja miettivät olisko tonttuja liikenteessä. Pikkuiset päät katsovat ikkunasta näkyisikö sieltä tonttuja tai Joulupukkia. He eivät voi uskoa näkemäänsä; ulkona seisoo tonttu! Lapsoset hieraisevat silmiään: siinä se tonttu on, vieläkin. Iloisena he avaavat oven ja huutavat tontulle: "Tule sisään, siellä on varmasti kylmä". Tonttu lähtee kävelemään kohti ovea, ja ajattelee itsekseen: "Onpa tuhmaa", ja virnuilee salakavalasti.
Sisälle päästyään tonttu kaivaa vihreästä kassistaan veitsen ja sivaltaa salamannopeasti molemmilta lapsilta päät irti. Siihen lapset tipahtavat, ja tonttu naurahtaa. Tonttu ottaa jääkaapista oluen, missä on hänen nimi, Bad Elf, hän kaataa lasiin kuparin väristä hieman sameaa olutta. Oluessa on vaalea vaahto joka laskee hyvin nopeasti. Tonttu tuoksuttelee olutta, tuoksussa humalaa, hedelmäisyyttä. Iso hörppy olutta suuhun: olut on maultaan kevyt, humalainen, mallasta ja aavistuksen makea. Tonttu nopeasti katoaa ennen kuin muut tulevat todistamaan tätä kauheaa näkymää.  
Vieläkin joka joulu kuulen oluen sihautuksen ja hiljaisen kuiskauksen: "Onko täällä tuhmia lapsia?". 

Kiva maltainen IPA talveen, sopii hyvin semmoisenaan tai ruokaolueksi. Kokeile esim. currymajoneesin ja kanan kera. Varokaa tonttuja, ja hyvää Yulea.

Mr. Olutämpäri




Kommentit

Suositut tekstit