"Hello kind Sir. Can I have some pint of nice ale, please?", kysyin kun näin Fullersin vuosikerta alen hyllyllä. vintage ale 2019 tällä kertaa kyseessä.

Fuller's on tuttu panimo vuosien takaa. Muistan juoneeni ESB:tä, London Pride, kun suomessa hanoissa oli pääosin keppanaa ja A karhua. Käsiini Alkosta lähti Fuller'sin Vintage Ale 2019. Miltä maistuu tämä chiswickistä lähtöisin oleva perintekkään britti panimon vuosikerta ale mallia 2019? Fuller'sin mukaan inspiraatiota tässä oluessa on 12,000 mailin matkan verran, länsi-Lontoo kohtaa eteläisen Uuden-Seelannin saaren.

                  Vintage Ale 2019 - Fuller's

Retkikuntamme oli tehnyt pitkän matkan eteläisen Uuden-Seelannin saarelle tehtävänä kerätä raaka-aineita herrojen Fuller, Smith ja Turner panimolle. 
Tehtävä ei ollut helppo. Vaikeuksien jälkeen, joka toki olisi oma tarinansa, saimme käsimme wai-ti humalaa. Pakkasimme laivan täyteen, ja matkasimme takaisin kotiin.
Vihdoin odotus on ohi, istun kotona Chiswickissä. 
Kädessäni on lasillinen loistavaa alea, jossa on käytetty juuri meidän tuomia humaloita. 
Väriltään tämä on punaruskea, sisältäen kermaisen kestävän vaahdon. Maltainen ja raikas tuoksu valloittaa sieraimeni. Laitan lasin huulilleni, ota kulauksen tätä punaruskeaa kultaa. Makujen harmonia täyttää suuni mallasta, hedelmää, toffeeta, appelsiinin paksu aromi pyörii suussani. Kyllä matka oli tämän arvoinen.

Vintage Ale 2019 on hyvä olut. Loistava nautitavaksi rauhassa, yksin hyvien muistojen ääressä. 

Mr.Olutämpäri




Kommentit

Suositut tekstit